Munsch

Kunststof centrifugaalpompen

Werkomgeving:
De kunststof centrifugaalpomp van Munsch is aan te raden bij laag- en lichtvisceuse vloeistoffen, waarbij een zeer hoge chemische resistentie vereist óf een hoge slijtvastheid gewenst is. De pomp wordt vooral gebruikt in de chemische, petro-chemische, pharmaceutische en staalindustrie.

Constructie:
Munsch is een gevestigde fabrikant van kunststof beklede en vol kunststof centrifugaalpompen. Alle centrifugaalpompen kunnen geleverd worden volgens EN-ISO-normen en/of klantenspecificaties. De kunststof centrifugaalpompen van Munsch kunnen voorzien worden van een mechanische asafdichting in enkele of dubbele uitvoering. Geheel in eigen beheer en op basis van jarenlange ervaringen is deze asafdichting, type REA-F, speciaal voor de Munsch pomp ontwikkeld. De asafdichting heeft een zeer robuuste constructie die een zeer lange levensduur waarborgt. Tevens kunnen de centrifugaalpompen van Munsch voorzien worden van een magneetkoppeling. Deze magneetgekoppelde pompen zijn geschikt voor schone als ook vervuilde producten.

De unieke constructie van de diverse Munsch modellen maakt het mogelijk om de pompen in te zetten in de meest extreme omstandigheden. De Munsch pompen zijn een uitstekende keuze voor producten die zeer agressief van aard zijn waarbij metalen pompen meestal niet meer ingezet kunnen worden óf voor producten die een hoog percentage vaste stof bevatten en daardoor zeer slijten. Het basisconcept is zodanig aan te passen dat de Munsch pompen ook inzetbaar zijn in toepassingen waar normaal gesproken geen kunststof centrifugaalpomp ingezet kan worden. Ook wordt gebruik gemaakt van een aantal gemeenschappelijke onderdelen voor verschillende grootte van pompen. De kosten voor onderdelen worden hierdoor beperkt.

Alle Munsch pompmodellen kunnen geleverd worden met gesloten waaiers, semi-open waaiers als ook teruggetrokken waaiers. Munsch maakt hierbij gebruik van een door hun zelf ontwikkeld computer rekenmodel (Computational Fluid Dynamics). Hierdoor is men in staat zowel de waaier- als de slakkenhuisvorm tot in de perfectie te ontwikkelen en te fabriceren. Voor een kunststof centrifugaalpomp ligt het rendement van de Munsch pomp hierdoor op een ongekend hoog niveau. Dit heeft als voordeel dat veelal een kleinere pomp toegepast kan worden, waarbij het opgenomen vermogen ook veel lager ligt.

Modellen:
De Munsch pompen kunnen geleverd worden als volledige pompunit, voorzien van koppeling, motor en fundatieplaat. Er is mogelijkheid om een eigen keuze te maken uit de verschillende fabrikanten van koppelingen en motoren.

De Munsch pompen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

  • Volledig kunststof centrifugaalpomp (vrij as eind of blokbouw)
  • Kunststof beklede centrifugaalpomp (vrij as eind of blokbouw)
  • Verticale centrifugaalpomp

Technische specificaties:

  • Capaciteit van 1,0 m³/u tot 2.000 m³/u
  • Opvoerhoogte tot 100 m vloeistofkolom