Tuthill

Verdringerpompen

Werkomgeving:
Een verdringerpomp van Tuthill wordt toegepast bij het verpompen van laag- en hoogvisceuse vloeistoffen. De pomp wordt vooral gebruikt in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrieën.

Constructie:
Tuthill is een gerenommeerde fabrikant van verdringerpompen met mechanische asafdichtingen, lipseals en magnetische koppelingen.
Voor de te gebruiken afdichtingen kan een keuze gemaakt worden uit stopbuspakkingen, lipseals van eigen fabricaat en enkele of dubbele mechanische afdichtingen naar uw keuze. De Tuthill tandradpompen kunnen ook voorzien worden van een magneetkoppeling.
Door de verschillende constructies en uitvoeringen van de Tuthill pompen is het mogelijk om producten te verpompen met een lage tot extreem hoge viscositeit, hoge temperatuur, hoge abrasiviteit, afschuivingsgevoeligheid of een combinatie van al deze eigenschappen.

Het ontwerp van de tandradpomp is zodanig dat het mogelijk is om bestaande pompen direct uit te wisselen voor een Tuthill pomp, zonder dat er aan de installatie of aandrijving iets hoeft te veranderen.

Alle Tuthill verdringerpompen kunnen geleverd worden in metrische of Amerikaanse maatvoeringen. Dit geldt zowel voor de flensaansluiting als ook voor de asmaten. De pompen kunnen voldoen aan de meest gebruikelijke internationale standaarden en/of uw specificaties.

Tuthill

Modellen
Tuthill pompen kunnen geleverd worden als volledige pompaggregaat, voorzien van koppeling, motor/reductor en fundatieplaat volgens uw keuze.

Tuthill pompen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

  • interne vertande tandradpomp
  • roterende plunjerpomp (lobbe)

Technische specificaties:

  • capaciteit van 5 l/min tot 4.500 l/min (270 m³/u)
  • maximum persdruk 31 bar
  • maximum viscositeit 2.000.000 cP

Materialen:
De Tuthill pompen kunnen geleverd worden in: gietijzer, gietstaal of roestvrijstaal.