Dickow centrifugaalompen

Werkomgeving

Een centrifugaalpomp van Dickow wordt toegepast bij het verpompen van laag- en lichtvisceuse vloeistoffen. De pomp wordt vooral gebruikt in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrieën.

Constructie

DICKOW is een gevestigde fabrikant van centrifugaalpompen met mechanische asafdichting en één van de marktleiders in pompen met magneetkoppeling. De centrifugaalpompen van DICKOW kunnen voorzien worden van een mechanische asafdichting in een enkele of dubbele uitvoering. DICKOW levert eigen asafdichtingen, maar ook is het mogelijk andere fabricaten in te bouwen naar uw keuze. Alle centrifugaalpompen van DICKOW kunnen voorzien worden van een magneetkoppeling. In het algemeen zijn de DICKOW magneetgekoppelde pompen een uitstekende keuze voor producten die kristalliseren, polymeriseren en/of waar zich vaste delen in bevinden. Ook zijn producten met zeer hoge temperaturen (tot 450°C) te verpompen. De unieke constructie van de DICKOW magneetgekoppelde pompen maakt het mogelijk deze in te zetten tot in de meest extreme omstandigheden. Aanvullend op de centrifugaalpomp heeft DICKOW een magneetgekoppelde tandradpomp ontwikkeld die ook op hoog viskeuze vloeistoffen toegepast kunnen worden.

De basisconstructie van de DICKOW pomp zorgt voor een grotere uitwisselbaarheid van onderdelen, waardoor uw voorraad reserveonderdelen beperkt is.

Modellen

Alle centrifugaalpompen kunnen geleverd worden volgens de internationaal bekende normen (EN-ISO-API) en/of uw specificaties en voorzien van flenzen volgens de DIN- of ANSI-normen.
Een pomp van DICKOW kan geleverd worden als volledige pompaggregaat, voorzien van koppeling, motor en fundatieplaat volgens uw keuze.

Pompen van DICKOW zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

  • eentraps centrifugaalpomp
  • meertraps centrifugaalpomp
  • zelfaanzuigende centrifugaalpomp
  • verticale centrifugaalpomp
  • verticale ‘inline’ centrifugaalpomp
  • zijdekanaalpomp

Technische specificaties

  • Capaciteit van 0,2 m³/u tot 1.200 m³/u
  • Opvoerhoogte tot 500 m vloeistofkolom

Materialen

Pompen van Dickow kunnen geleverd worden in: gietijzer, gietstaal, verschillende soorten roestvrijstaal en Duplex roestvrijstaal, Hastelloy-B of -C, en Monel.